Смяната на гумите тази година ще ни излезе солено. Смяната на

...
Смяната на гумите тази година ще ни излезе солено. Смяната на
Коментари Харесай

Смяната на гумите тази година ще ни излезе солено

Смяната на гумите тази година ще ни излезе солено. Смяната на гуми преди зимния сезон тази година ще излезе много по-солена на водачите, сподели инспекция на „ Телеграф “.

Ако до преди година монтаж, ремонт и баланс на гума в София приблизително излизаше 10 – 12 лв. за размер 14 – 15 цола,
то тази година същата услуга коства 20 лв. за гума.
Увеличението на цените е още преди акцията по замяна на гуми с летни шарки с такива със зимен грайфер.
Акцията „ Зима “ на КАТ ще започва на 15 ноември,
а въпреки в Закона за придвижване по пътищата условието е дълбочината на протектора им да бъде до

4 мм, постоянно униформените се заяждат, в случай че гумата е вид Summer, а не Winter.

Подмяна на 4 гуми от всеобщия размер преди година излизаше към 60 лв., до момента в който тази зима услугата ще е 100 лв..

За тези пари се сменяха гуми с цол до 20-22 през 2022 година, до момента в който в този момент сумата за тях скача на съвсем 200 лв., откри нашата инспекция.

Отделно автомобилистите ще би трябвало да се бръкнат, в случай че се постанова замяна на охладителната течност. Тази година цената на антифриза също е двойна. Отделно сервизите взимат и повече пари за час труд, което в допълнение оскъпява нещата при подготовката на колата за зимата. Като цяло с към 30% по-високи по отношение на предходната година са цените на ремонтите и сервизното обслужване. Близо стотачка излиза и да ни оправят гумата, в случай че в нея се забие гвоздей да вземем за пример, сподели информация на „ Телеграф “ в няколко автосервиза. Услугата вулканизация, която възвръща развалени гуми, върви сред 10 и 75 лева според дали е топла или студена.

Най-скъпи са услугите на гумаджиите в София и Перник, по-евтино е във Варна, Пловдив и Плевен, откри инспекцията ни. Част от подготовката на автомобила за студените месеци включва и зареждането на зимна течността за чистачки, чиято цена тази година също е по-висока от предходната. Евтините разновидности зимна течност от една и съща марка се продават с 10 лева разлика в цената. 4-литрова туба зимна излиза 22 лева Има обаче и скъпи, които могат да се намерят по 35-40 лв.. Те са по-предпочитани от притежателите на нови коли, защото са по-щадящи за уплътненията, гумите и механиката на чистачките. При покупката на гуми също цените са нагоре. Ако преди година нова гума от най-разпространения размер и невисок клас варира от 90 до 120 лв. за брой, то тази година относително на ниска цена вид гума за зимата стартира от 140 лв. нагоре. Препатили предизвестяват да не кълвем на промоции, защото предлаганите гуми са със остарял DOT (Department of Transportation). И в случай че при летните това не е проблем, то при зимните е извънредно значимо гумата да е не по-стара от три години, с цел да има положително сцепление на пътя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР